miércoles, junio 13, 2007


"Tear down this wall"

by Ronald Reagan, 12-VI-1987


A 20 años del histórico discurso de Reagan en Berlín


Cada día creo más en la fuerza de la Libertad, encarnada en los valores liberal-conservadores que tan bien se vieron reflejados en la lucha contra la tiranía comunista durante los años de Ronald Reagan en la Casa Blanca. Estados Unidos -su pueblo- puede estar orgulloso de haber tenido a un caballero amante de la Libertad dirigiendo esa Nación tocada por la mano de Dios.


Aquí les dejo el vídeo del discurso by el gran Presidente de América.
Ronald Reagan frente a la Puerta de Brandemburgo y exhortando a Gorbachov:




Saludos anticomunistas,


Hurtis

69 comentarios:

Anónimo dijo...

Hurtis,
Y clinton no le pone?
Para mi ha sido el mejor presidente de todas las epocas (felaciones aparte).

Javier Hurtado Mira dijo...

Polakin,

No se puede comparar a Reagan con Clinton. Siendo justo he de decir que con Clinton había un Partido Demócrata mejor que el actual, la verdad. En la era Clinton descendieron el número de abortos y se empezaron las campañas ABC contra el Sida y a favor de la abstinencia (pese al Presidente, jeje). Pero... Reagan devolvió a América el orgullo nacional y favoreció políticas en pro de la Libertad. Me gusta más.

Javier Hurtado Mira dijo...

Vergonzoso vídeo de las juventudes de ERC:

http://www.e-noticies.tv/canal-actualitat/acampada-jove--777.html

Yo cuanto más veo lo que promueve esta chusma... más orgulloso me siento como liberal-conservador y hombre de derechas, sin complejos.

Anónimo dijo...

Hurtis,

Orgullo Nacional? con clinton hay mil veces mas Orgullo nacional.
Y clinton no hizo politica en pro de la Libertad?
Que es la libertad para ti?

Javier Hurtado Mira dijo...

Mr Clinton sí realizó acciones en pro de la Libertad: por ejemplo en los Balcanes. Sin resoluciones de la ONU y otras patrañas.

La Libertad para mí es tener la opción de hacer lo que uno desee sin que interfiera con el resto en negativo.

Por ejemplo: que uno se quiere suicidar... pues que se mate; no se lo recomendaré, pero... es dueño de su cuerpo.

El GOP de EE.UU. se acerca a mi ideal de libertad y patriotismo.

Por ejemplo, del Partido Demócrata... me quedo con el senador independiente Lieberman, de Conneticut.

Anónimo dijo...

Liebermann me hubiera gustado de presidente. ¡sería el primer judio presidente de USA!!!!

Sobre la libertad:
Si eres americano está muy bien pasar de la ONU en politica exterior. Pero si eres irakí (por decir algo) lo ves todo con un prisma un pelín diferente.

En estos conflictos geopoliticos es bueno ponerse en los zapatos (expresion inglesa) de todos los implicados, y cuando lo hago empiezo a ver matices de grises en sendos lados. Por desgracia no todo es blanco o negro ni solamente uno tiene la razon.

Anónimo dijo...

sobre las juventudes de ERC, pasa de ellos.
Son jovenes y les gustaría una cataluña independiente. Han sufrido boicots por todos lados y eso los radicaliza.
En parte es una reacción a una acción. En cataluña llevamos unos cuantos años muy jodidos en relación con el resto de España.
Espero que finalmente haya un entendimiento mutuo, aunque soy muy pesimista.

Javier Hurtado Mira dijo...

Lieberman es muy bueno, sin duda.

Respecto al prisma de colores y demás... sí, el mundo no es blanco ni negro; hay cosas que sí, pero... dentro de los grises me quedo con USA siempre antes que cualquier dictadura o gobierno buenista-progre.

Sobre las JERC... sí, paso de ellos relativamente, pero... defienden unas cosas muy radicales, entre otras... la herencia de los terroristas de Terra Lliure. Las Juventudes Socialistas me caen bastante peor, jeje.

Justamente antes de Navidad acudí invitado a un debate-mesa redonda en L´Espluga de Francolí para opinar y debatir sobre los jóvenes catalanes en el siglo XXI. Estaba el jefe de las JERC Aragonés y también el de los comunistas, convergentes y unionistas; pues... poco debate porque entre ellos hay muchos puntos comunes-progres catalanistas, etc. Yo defendía una postura liberal-conservadora y alucinaron con mi defensa de la Libertad a ultranza (incluida libertad de drogas y eutanasia)y mi rechazo a los métodos coactivos de las juventudes izquierdistas contra la libre radio COPE.

Los socialistas... ni acudieron al Casal-auditorio; cobardicas.

Hasta que Cataluña (sus gentes) no se convenzan de que son una región más de España... entendimiento poco. La Historia es clara al respecto. Yo por mi parte pondré de lo mío, pero los principios y las verdades históricas no se venden.

Anónimo dijo...

Reagan fue el presidente que derrotó a la URSS con su guerra de las galaxias...aunque debo decir que la URSS hubiese caído más tarde o temprano por su propio peso, la economia socialista no producía los bienes de consumo que precisava el país. pero el mérito de Regaan fue avanzar la caída de la URSS y con ello se liberaron los países de la órbita comunista.

Aunque si Estados Unidos están donde estan es porque han tenido suerte, sí, suerte. Tienen un enorme territorio, es un país muy nuevo, realizó la revolución industrial a medida que iba creciendo su población y aumentando su territorio. Con estos factores no es de extrañar que USA se ha convertido en la primera potencia del mundo, y lo que le preocupa realmente a Bush y a los americanos no es Al-qeda, Bin Laden o Husein ni nada de esas chorradas, a USA lo que le preocupa es China porque dentro de 2 generaciones le habrán pisado los talones de largo...ese discurso antiterrorista es muy bonito pero a mi no me engañan, lo que temen es a China, India y Rusia.

Javier Hurtado Mira dijo...

El Petit,

En parte tienes razón, pero lo de Al Qaeda y demás... no son chorradas; mira el 11-S.

EE.UU. como se siente un pueblo especial -yo también lo veo así- tiene el deber moral y la misión de promover la Libertad en el mundo; de ahí emanan los neocon.

Los países que usted cita tendrán una gran importancia en el futuro próximo y esperemos que si avanza la democracia en esos territorios... más de la mitad del mundo mejore. Donde hay democracia y libre mercado... los derechos humanos tienden a ser respetados.

Anónimo dijo...

Acepto que catalunya es una comuniddad mas de España.
Acepta tú que en España no todo el mundo es castellano. Hay diferencias culturales y lingüisticas que se están utilizando como arma.
En lugar de aceptar el catalan como lengua española le han dado la vuelta y lo venden como una amenaza a la unidad de España.
Desde luego es una amenaza para el castellano, pero no para España.
Si Catalunya se aceptara tal y como es la gente catalana se sentiría española.
Y sobre verdades historicas, aqui te paso una: Mi tio abuelo (que en paz descanse) era viajante. Úna de las cosas que explicaba que mas me llamó la atención es un viaje que hizo a sevilla en 1929. Fue a vender sus productos a una botiga de ultramarinos y se encontró con un cartelito en la puerta que ponia: "aqui no se venden productos catalanes".

Anónimo dijo...

URSS cayó por su propio peso. Que Reagan se llevara las medallas fué simplemente porque estaba en el lugar preciso en el momento justo.
Yo estuve en Moscu 4 años antes de la perestroika y ya se veia que aquello no funcionaba. Estaban totalmente influenciados por la sociedad occidental. No sabes como rodaban los videos de Rambo y demas pelis yanquis. El dolar era la moneda de cambio (con rublos no podias hacer nada) y el mercado negro era en realidad el único mercado y motor de la economia.

Unknown dijo...

Una noticia que me sorprende, pero me alegro: El Parlamento catalán condena el "gobierno totalitario" de Stalin respecto a Ucrania; lean lean... http://www.e-noticies.com/actualitat/el-parlament-condemna-el-govern-totalitari-dstalin-24955.html

Unknown dijo...

No creo que se esté utilizando el tema de la lengua contra Cataluña. En Cataluña no hay libertad para elegir la lengua vehicular en las escuelas e instituciones públicas que pagan los ciudadanos con sus impuestos. Bastante mal me sabe esa anécdota suya de su abuelo. Mire, mis bisabuelos eran ya catalanes, y lecciones de catalanidad de quien venga... ninguna (no se lo tome mal). Respecto a la URSS... pues si, el propio socialismo no necesita de ayuda para irse a pique, pero... gracias a la determinación de Reagan, Lady Margaret y Juan Pablo II... se aceleró el proceso; de ahí mi simpatía por ellos.

Anónimo dijo...

En catalunya no hay libertad para elegir la lengua en el colegio publico.
Llevamos 25 años asi. Vosotros que vivis en cat habeis detectado algun problema con este tema? conoceis a alguien mayor de 15 años que no sepa hablar en castellano? por favor, si es así, decirme quien.

Sobre la caida de la URSS, para mi los que mas influieron fueron Juan Pablo II (en polonia) y los alemanes (creo que en aquella epoca mandaba Kohl). Mas que Tacher y Reagan.

Javier Hurtado Mira dijo...

Polakin,

Sí, conozco algunos casos: no es exactamente que no sepan hablar castellano -que hoy en día gracias a los métodos logse-progre se habla fatal- sino que no haya Libertad para elegir. Quien paga elige, eso es libertad. Conozco casos en particular a través de Convivencia Cívica Catalana cuya web es www.convivenciacivica.org

Sí, la CDU es un gran partido y combatió el comunismo. Bien. JPII enP Polonia no hay duda, pero tampoco hay duda de que La Dama de Hierro y el Vaquero californiano ayudaron a derrubar el muro; el Muro de Berlín no cayó, fue derrumbado.

Anónimo dijo...

Libertad para elegir.
Si das libertad para elegir el 100% de los inmigrantes escolarizados elegirían la opción castellano.
Libertad para elegir.
Has intentado moverte por bcn hablando sólo en catalan. Imposible.
Has intentado ir al cine y poder elegir en qué idioma quieres ver la pelicula. Imposible.
No sigo porque es ridículo. El castellano aqui no va a peligrar nunca. Lo sabemos todos.

Javier Hurtado Mira dijo...

Si es que no es cuestión de peligro o no peligro, sino de Libertad. Y dentro de la Libertad existe la Libertad para elegir; la educación como la pagan los padres... pues que elijan la lengua; es sencillo y justo. Lástima si el catalán llega a perderse, pero las lenguas la gente las utiliza en su mayoría por sentido práctico, sino... ¿por qué aprendemos inglés? Y si usted va al cine y está ne castellano... será por algo. Es un ente privado y elige la lengua de sus taquillas; si hubiese una fuerte demanda de espectadores en lengua catalana... la empresa privada ya se espabilaría en ofrecer dicho servicio. Yo leo libros en catalán porque me gusta, no porque me los impongan; y eso... que están subvencionados. Penoso.

Anónimo dijo...

Entonces la libertad de ir al cine y elegir una pelicula en catalan está sometido a la rentabilidad del mercado? entonces la libertad ya no es lo mas importante. En este caso los intereses económicos están por encima de ella.

Estoy bastante metido en el tema distribuidoras, y exceptuando Planeta, todas las demás estan en Madrid. Te puedo asegurar que no hacen pases en catalan porque no les sale de los mismísimos, ya que la traducción está subvencionada por la generalitat.
Yo vivo en santcugat pero mi familia es de Vic. Te puedo asegurar que en Vic (y en santcu) hay mas demanda de pelis en catalan que en castellano. Lo que no hay es libertad ; )
Sobre el tema libros.
No es penoso subvencionar los libros en catalan. Es una lengua escrita nueva para casi todo el mundo, ya que, al menos en mi caso que estoy en los 40, cuando estudiaba el catalan estaba prohibido.
No crees que hay que hacer un esfuerzo en promocionar el catalan escrito? Por qué es penoso invertir en la lengua catalana y no lo es invertir en la castellana?. Porque en esta última invertimos todos, o crees que el instituto Cervantes se financia solo?
En fin, el catalan es patrimonio de catalunya, y encuentro un poco fuerte dejarlo morir por sentido "práctico". Es un poco cínico, no crees. Sobre todo porque coartas la libertad de todos los que lo utilizamos de primera lengua.

(no te enfades con el post, me he emocionado un poco al final)

Javier Hurtado Mira dijo...

Por principos liberales estoy en contra de las subvenciones, incluido el cine y los libros.

Ya le he dicho que sería una pena que el catalán -al igual que otras lenguas- desapareciese, pero no por ello está justificado el subvencionar; el Instituto Cervantes tampoco. Creo en la iniciativa privada.

Es una pena lo de las editoriales; mayoritariamente estaban en Bcn -aún quedan bastantes- pero algunas se han ido, cierto. Ellas sabrán el porqué ¿no? Por cierto, Planeta es de Lara, editor de La Razón, jeje.

Por cierto, en San Cucufate gobierna CiU y no va mal; I know. En Vic... eso de aplicar el "cordón sanitario"... no me parece bueno. PXCatalunya seguirá creciendo mientras no se controle la inmigración y la seguridad.

Este blog es libre; puede emocionarse y realmente me gusta debatir con usted; no lo dude.

Anónimo dijo...

Antes que nada, gracias por dejarme emocionar.

La lengua no es un producto que si vende bien, y si no, también.
La lengua de un pais es su patrimonio. Y hay que cuidarla y mimarla.
Y todos los paises lo hacen. Empezando por los ingleses y americanos, franceses, alemanes, chinos, por supuesto, castellanos, en fin, todo el mundo.
Yo tampoco creo en subvenciones, excepto en los casos donde hay que corregir desviamientos no naturales.
En el caso de la lengua hubo un desviamiento no-natural durante la dictadura. Si ésta no hubiera existido ahora el catalan no haría falta darle un empujón.
Por cierto, como extremadamente liberal que eres, no te hubiera gustado vivir en época de Franco. En esos tiempos no hubieras podido usar la palabra libertad con la soltura que lo haces ahora.
; )

Anónimo dijo...

Mi padre es editor. Y mis tres tios también.
Por lo que sé, no es que haya habido una migracion de editoriales de bcn a mad, sino que madrid ha ido creciendo económicamente una brutalidad, y el el ramo editorial han subido mucho.
Aunque si de los titulos ISBN publicados en España descuentas los públicos (editados por ministerios y demas organismos oficiales) verás que la diferencia entre mad y bcn es ínfima.

Y sí, Lara invirtió en la Razon. No se si estará arrepentido o no. Supongo que busca hacerse un hueco entre las fuerzas de presión, aunque no se si por este camino lo encontrará. También tiene la mayoría de editoriales en catalan.
En fin, no negaré que es un poco rarito este hombre.

Javier Hurtado Mira dijo...

Jajaja, molt bó això de emocionar-se amb el tema de la llengua.

Si et sembla bé a partir d´ara et contestaré en català i d´aquesta manera ajudarem a que no baixen el nivell d´usuaris d´aquesta llengua tan maca, jeje.

Sí, mai he fet una comparativa d´editorials, però et crec amb allò que dis al respecte.

Lara... és fill de qui és i... com a empresari privat el respecto, més que res perquè cadascú fa amb els seus diners el que vol.

No trobo a faltar al dictador Franco; no cal que insinuis res. No era gens liberal, només li reconec que a partir dels anys 60 Espanya es va obrir i l´economia començà a creixer. Per què? per certs economistes liberals del Opus Dei. Jo sóc protestant; així veuràs que no faig proselitisme.
El mateix li va passar a Pinochet.

Això de les desviacions "no naturals"... mmm... podriem recordar que manant encara Paquito... es feien i otorgaven els premis dels Jocs Florals en llengua catalana. Curiós, però veritat.

Javier Hurtado Mira dijo...

Polakin,

Per cert: com has conegut el meu bloc? Pura curiositat.

Anónimo dijo...

La setmana passada vaig passar per Madrid (vaig força sovint) i em van fer una menjada de tarro tan gran amb el tema catalunya, que vaig decidir passejar-me per Internet i intentar fer una mica de proselitisme positiu sobre els catalans.
Bàsicament la idea era passar per els blogs radicals i intentar explicar que a catalunya no ens mengem el nens petits, que som persones normaletes, amb las mateixes inquietuds i esperances que tothom.
El teu blog es liberal, però pepero. Em va sortir al google posant les paraules “el pp en cataluña”. I em vaig ficar per que aparentment tenies el perfil que buscava. Però les converses van anar per temes de política internacional, i encara que vius a tarragona i no necessites que ningú t’expliqui com som aquí, vaig continuar ‘parlant’ amb tu per que estava còmode i, tret de que ets una mica especial amb alguns temes, el teu blog esta força bé i la conversa amb tu em relaxa.
Com no ens coneixem et diré que la meva família es del opus, jo he estudiat amb un cole del opus i els meus fills estan estudiant en el mateix cole.
Jo soc ateu. Però respecto molt les creences dels altres. No em fico, ni intento convenç-se a ningú de que es lo millor o lo pitjor en el tema religió. Es un exercici que vaig començar a fer per no malmetre les relacions amb la meva família, extremadament catòlica, i que amb el pas del anys ho he estes a tothom.
De totes maneres estic molt emprenyat amb la cope. No trec el tema a casa però em menja per dins. Potser tenen raó en algunes coses, però no saps el mal que ens estan fent aquesta gent. I son la església!!!!!

Anónimo dijo...

I sí. Pakito va fer molt per el català.
Conyes apart. Hi hagi qui hagi la gent continua sortint endavant.
Tu creus que per encaixar dintre d'españa tindríem que renuncia al català? com a primera llengua, es clar.

Anónimo dijo...

Abans de marxar. El ministres del opus no eran lliberals. Eren tecnòcrates. Però infinitament molt millors que el anomenats a dit per el dictador.
El opus va anar ficant-se poc a poc a dintre del poder i en el tardo-franquisme ho controlaven tot.
Que dormis bé!
Si demà no tinc reunions em pasaré per el teu blog.
a10

Javier Hurtado Mira dijo...

Polakin,

Gràcies per passar-te pel bloc; és... motivant, jeje.

Sí, aquells economistes eren més bé tecnócrates; i no ha van fer gens malament.

No crec que els ciutadans de Catalunya hagin de renunciar a una de les dos seves llengues. No hi ha perquè. Jo almenys no ho faré; de tant en tant escric en català les cartes al director dels diaris i de vegades en castellà i són els mateixos mitjans. Aquesta és la realitat.

Hi ha hagut grans liberals ateus: Jean François Revel, Oriana Fallaci, etc. Però tots ells no han renunciat a les arrels d´Europa: Grècia, Roma i el Judeo-Cristianisme; després... la Il.lustració, etc, però poc més.

L´Opus Dei té bons col.legis i gent molt preparada; congratulations per haver elegit una bona formació humana i acadèmica pels teus fills. Jo no comparteixo tota la seva teología, obviament, però la Moral la tenen ben clara i coincideixo amb la Prelatura... pot ser en un 90% en temes de Moral.

Veient el món actual... són sants al costat de molts; of course.

Ànims amb les reunions de demà i... bona nit tingui vosté.

Anónimo dijo...

Fa poc que em passo pel teu bloc, el vas anunciar al blog del cesc. He de dir que te'l curres molt i comparteixo més del 50% del teu ideari (el que he pogut veure a data d'avui). Potser discrepo més amb tú sobre el tema de les llengües com ara que dónes per suposat que el català no està en perill. Jo crec que sí que ho està perquè una llengua si no té un Estat que la recolzi al fons...malament anem. Per lo demés em sento identificat mb tú, potser no sóc tan religiós ( anomenes a Déu, l'església i el Papa en molts dels teus raonaments), que consti que no ho critico perquè de la mateixa manera crec que hem de defensar el català el que faci falta també penso que hem de preservar les nostres arrels cristianes davant de l'amenaça islàmica que sens acosta ,apart del Bin Laden, no. Sinò dels magrebins que volen implantar la seva religió a tota costa. Per tant ara més que mai hem de defensar les nostres arrels cristianes, com el catala davant del castellà

Javier Hurtado Mira dijo...

El Petit,

Gràcies per passar-te pel meu bloc, de veritat; ja veig que hi ha bona gent que en compte de insultar... entra per opinar lliurement i debatre assumptes polítics i culturals amb bon nivell. Vosté és un d´ells.

Mai he dit-escrit que el català no sigui en perill; sé que ho és, però el que no crec es que les administracions públiques l´hagin de promoure ni més ni menys que el castellà, llengua catalana des de fa més de 500 anys. Com que em considero liberal... per això ho dic. Jo personalment la puc defendre amb iniciatives privades, llegint català i parlant-escrivint-lo como ara faig; res més.

Cito molt el cristianisme perquè reclamo la identitat judeocristiana de Occident, Europa inclosa; els EE.UU. ho fan molt sovint i m´agrada.
Comentar-te que sóc protestant i el que passa és que veig el Papa com un referent moral, que no teológic ja que discuteixo coses no morals però si teològiques del catolicisme. Front a l´Islam... Cristianisme i pensament lliure.

Anónimo dijo...

Hurtis,
quina branca del protestantisme practiques?

Anónimo dijo...

Hurtis, et dónc permís per a que em tutejis perquè acabo de fer 20 anys i sona massa a tracte de persona adulta, això de "vostè". Pero sí, ara que ho dius, la defensa del català no s'ha de fer des de institucions públiques, però...hi ha coses que la inicitaiva privada no cobreix :( i aqui (pese a quien le pese) el sector públic ha d'intervenir mínimament. Per exemple, no estic d'acord amb les subvencions millonàries a la Plataforma Pro-seleccions catalanes, a mi la seleccioó catalana de futbol es quelcom que no em treu la son, i ja hi ha prou gent "pro-seleccionista" com per a que l'hi vulguin donar diners.

Em sorprèn el fet de que siguis protestant. Però, permete'm preguntar-te una cosa. Ets protestant per convicció o per tradició familiar, local, etc...?

Javier Hurtado Mira dijo...

Polakin i El Petit,

Sóc protestant per convicció i després d´unes reflexions filosòfiques-teològiques quan tenia uns... 16 anys, més o menys. Sóc de família católica, però veig el protestantisme una branca més pura i fidel a Crist i els primers cristians. De totes formes continuo respectant amb molta educació i carinyo el catolicisme, el papa, l´Esglèsia, etc. No podem negar que hi ha molts punts en comú entre el protestantisme i el catolicisme.

Jo practico el protestantisme d´una forma molt personal; les meves oracions no són sempre a l´esglèsia local; acudeixo a una esglèsia baptista de tant en tant; de vegades amb la familia a la catòlica i... si puc per estar a Anglaterra... hi vaig a la metodista; menys vegades a les esglèsies pentecostals. El protestantisme està molt atomitzat, però hi ha una gran base comú; Sola Fide, Sola Scriptura.

Deixo una web per consultar on hi ha bons articles i altres... no tant: www.protestantedigital.com

Anónimo dijo...

Jo, ho sento, però el tema religiós no em va.
I defendre la societat judeocristiana com únic camí, "como que no".
He conegut massa gent d’altres cultures i religions com per pensar que el únic que te raó soc jo.

Anónimo dijo...

Per cert, Hurtis, que te de bó Ciudadanos de Cataluña?
Per lo que he escoltat, el seu programa es força centralista, i en qüestió llengua trobo molt cínic portar el català i castellà al mateix nivell. En aquest cas el català sempre sortirà perdent.

Javier Hurtado Mira dijo...

Polakin,

Respecte molt a la gent que no fa central a la seva vida el fet religiós, però crec que és molt important reconèixer que gràcies al Cristianisme hi ha avui en dia democràcia. No és casualitat que només els païssos amb arrels cristianes tinguin ara democràcia. Podem observar els païssos islàmics i cap és democràtic. Turquia encara ha d´avançar molt i no és ni europeu i a més a més es troba a Asia Menor.

Respecte a C´s els respecto molt per la campanya de difamació que s´ha fet contra ells per no opinar com el clan nacionalista. Comparteixo amb ells certes propostes purament neutres com són:

- Llistes obertes als partits.

- Bilingüisme a les institucions.

- Transparència als ajuntaments i els comptes públics.

Respecte a la resta d´ideari... poc més; hem de conscients que són de centre-esquerra i progres en molts sentits.

Crec que el català no sobreviurà gràcies a les institucions i la immersió als col.legis; crec que s´ha de respectar la Llibertat d´elegir.

El català es difondrà gràcies a mitjans privats -no com el diari nacionalista i de la Generalitat l´Avui-. Per exemple un bon diario per estar informat en català sobre assumptes de Catalunya... és www.e-noticies.com

És molt proper a CiU encara que deixa molta llibertat d´opinió per tothom.

Anónimo dijo...

¿cristianisme=democràcia?
jejeje.
Han fet molt mes el masons per la democràcia que totes les comunitats cristianas juntes.
T'ho puc ben assegurar.
De totes maneres, la democràcia ha aparegut de forma natural per canvis de poder en les diferents classes socials. Això es impossible a Orient, a on la societat xinesa o hindú està estructurada de una forma massa solida e inamovible. Pensa que son civilitzacions molt velles i perfectament assentades. La xinesa te al voltant de 4000 anys, i no creguis que ha canviat pas gaire (home, amb el comunisme si, però es contemporani).
Per desgracia las esglésies lo primer que fan es ajuntar-se amb el poder. Els hi en fot si el país te democràcia, monarquia absoluta o es una dictadura franquista.
De fet, si et passes per la conferencia episcopal i els hi preguntes quin regim es el que mes els hi agrada, et puc assegurar que et portaries una gran sorpresa.
Jo crec en el home. Es el que tira del carro (i de la església).

Anónimo dijo...

Sobre ciudadanos, no m'has contestat.
Estàs d'acord amb mi que si tractem el català i el castellà com iguals, el català desapareix?

Javier Hurtado Mira dijo...

Polakin,

No sóc un geni per endevinar qué pasaría; ja he dit que la gent apren i utilitza una llengua segons li convé i sengons la seva utilitat; no només el català "està en perill". Si volem ajudar al català... fem-ho servir i ajudes privades; però res d´això que la Generalitat subvencioni. C´s... doncs això; no és de la meva corda però els respecto en certes coses; altres... doncs no.

Sí, té vosté raó en quan a la Masonería. Ha fet un gran bé en molts assumptes de concordia i agermanament politic entre els pobles; Parlament Europeu, etc. Hi va haver algún problema amb la Revolució francesa que fins i tot després a Lyon ho van pagar bons masons amb la pròpia vida. La Mas.·. regular venera al GADU, que vol dir Déu en sentit simbòlic. La Masonería no regular... es va confondre amb allò de treure a Déu que unia... i ho va substituir per certes tendències anticlericals i progres. La Mas.·. al païssos nórdics és Masonería cristiana; hi ha moltes coses en comú; per exemple, les Constitucions d´Anderson... van ser redactades per dos pastors protestants a Gran Bretanya.

Anónimo dijo...

He seguit el debat entre tu i en Polakin i he quedat agradablement sorprès. Costa trobar una persona que pensi de manera diferent però que respongui amb molta educació.

Pel que fa la caiguda del Mur de Berlín, Reagan va fer moltíssim més que estar "al lloc adequat en el moment adequat". Reagan va convèncer Occident sense cap mena de complexos que erem els "bons de la película" i que pel sol fer de respectar la llibertat ja s'està en una gran nació.

Reagan sempre serà el meu referent polític, ideològic i moral, a l'igual que George W. Bush, que l'únic que fa és actuar igual que Reagan, el que passa es que si als 80's l'enemic era el comunisme, avui dia és l'islam.

Javier Hurtado Mira dijo...

Cesc,

Gràcies pel seu comentari. La veritat és que dona gust debatre en un tó agradable i amb una mica de nivell respecte a la societat d´avui en dia.

Sí, crec que tens raó amb allò que dius de Reagan i Bush; la propaganda socialista-progre els insultarà dient que són cowboys d´extrema dreta; jo crec que són líders mundials de la Llibertat.

Javier Hurtado Mira dijo...

Primer alcalde negro de España

El primer alcalde negro y de origen africano de España, Juan Antonio de la Morena Doca, del PP, tomó posesión de su cargo, arropado por los aplausos de los vecinos de Villamantilla, un pequeño municipio madrileño de 800 habitantes situado a unos 40 kilómetros al suroeste de la capital.

De la Morena, de padre español y madre ecuatoguineana, manifestó que tratará de superar el listón "tan alto" que ha dejado su antecesor en el cargo, Juan Francisco García Martín, también del PP y regidor durante 24 años.

Nacido hace 37 años en Malabo, la capital de Guinea Ecuatorial, Juan Antonio de la Morena vino a España con tres años, en concreto a Villamantilla, de donde era su progenitor, y en este municipio ha sido concejal del PP durante doce años. Abogado de profesión, De la Morena ha ejercido en Madrid capital y en el municipio madrileño de Humanes antes de montar una asesoría en Villamantilla.

Extraído de LD; y para que digan después que la Derecha es racista: alcalde negro del PP en España y Condi Rice con Bush.

Cesc dijo...

Que raro, en www.elplural.com no aparece dicha noticia, jejeje.

Anónimo dijo...

Hurtis,

Exceptuando PxC, el racismo no está en los partidos, sino en la gente que los forma.
Y el perfil del votante del PP no es exactamente "open mind" con el tema negritos, moros, gays, feminismo o catalanes. Digo catalanes y no nacionalistas catalanes porque el tema ha salido de madre.
Mi trabajo me obliga a estar en permanente contacto con gente de toda España, y en plazas como Madrid y Valencia rozan la paranoia.
Es por eso que me he lanzado a chatear, aunque sin éxito, si os digo la verdad.

Anónimo dijo...

Hurtis,

La Condi es una superdotada. Hay que ser idiota para no contratarla, por muy racista que se sea.
Viajo mucho a USA (tenemos una delegación en Texas) y precisamente el partido conservador es repeludamente racista en comparación con el demócrata.
Lo que si ha hecho bien Bush es ganarse a los latinos, tanto en Texas como en Florida.
Ha sabido tocar muy bien las teclas del anti-castrismo, además que tiene familiares directos latinos. Creo que hasta chapurrea un poco de español, aunque esto me lo confirmarás tú, ya que es tu idolo.

Anónimo dijo...

Por cierto, has visto el documental Farenheit 9/11?

Si lo miras, igual rehaces el blog.

; )

Anónimo dijo...

El del Michael moore? no em convenç...si va votar per Bush...i ara em va de progre...de chaqueteros ja en tenim.

Anónimo dijo...

Michael Moore es un pedant, però el documental es molt bo. La escena de Bush quan lo de les torres bessones es espectacular.
De fet, acabes agafant-li “cariño” al Bush i a les seves limitacions.
Però si ha agut algun president titella als USA, es el actual.
Està clar que el que mana es el seu pare.

Anónimo dijo...

qui mana a EEUU son les grans corporacions que respatllen als candidats i sufraguen les seves campanyes. En certa manera....tots són titelles perquè s'atenen als interessos de les corporcacions. Com tots, vaja. Però uns tenen més collons que els altres com en Reagan o Bush Sr.

Unknown dijo...

Polakin,

Recorda que Lincoln fou el president que va lluitar contra la esclavitud i era del Partit Republicà. Els demòcrates del sur eren secesionistes i esclavistes. Una cosa son el tópics i un altra... els fets.

Unknown dijo...

El Petitm

A EE.UU. qui manen son els ciutadans. Les campanyes es fan amb diners, però també amb idees i a una nació conservadora com USA... el Partit Republicà és el millor perquè porti el país.

Anónimo dijo...

Hi han èpoques per tot. A vegades un país necessita mes contundència, altres vegades, mes ajut social i ma esquerra.
Es tot molt eteri. Ni els demòcrates tenen la raó suprema ni els republicans son i seran la llet.
Bush per mi es un zero patatero. La seva política tan interna com exterior es de cate. I lo que han fet ell i el seu pare a orient mitja es un escàndol.
No entenc com 16 saudis i 3 egipcis enfonsen les torres bessones i aquests ganàpies no mes se’ls ocorre invadir Irak, que sempre a estat al marge del terrorisme islàmic.
Han destrossat la vida de milions de persones que bastant fotudes estaven amb el seu dictadoret, i encara m’estic preguntant per que.

Javier Hurtado Mira dijo...

Polakin,

Els neocons són/som gent que creu que els principis uiversals de democràcia, llibertat i drets humans... han d´estar presents a tot el món, Iraq inclós. La liberació de l´Iraq ha significat portar el gérmen de la democràcia a Orient Mitjà. Tot es començar. El 80% de ciutadans d´Iraq van a anar a votar, amb bombes terroristes pel carrer. Un altra cosa es que la posguerra hagi estat mal gestionada, però... res més. Si per mi fos... Iran hauria de ser atacada ja i Siria després, abans de que tinguin el material nuclear a punt i acabin amb la única democràcia d´Orient M., es a dir, Israel.

Bush no es Reagan, però s´assembla perquè té principis morals bassats en la Llibertat. Els Republicans actuals són millors que el Demòcrates; miri vosté Carter, Pelosi, etc... radicals d´esquerres.

Carlos López Díaz dijo...

Hurtis,
totalmente de acuerdo. Además, el tiempo apremia no sólo por el programa nuclear iraní, sino también, no lo olvidemos, por la posibilidad de que se implanten regímenes enemigos de los USA en Pakistán y Arabia Saudí.

Javier Hurtado Mira dijo...

Una buena noticia para África

http://www.abc.es/20070625/internacional-africa/abogado-matematico-economista_200706250251.html

Saludos liberales,

H.

Cesc dijo...

Fins que Orient Mitjà no sigui una zona democràtica hi continuarà existint el terrorisme internacional panarabista.

Hurtis, et dono tota la raó, Carter i Pelosi.. es pot ser més d'esquerres? Puah!

Quim Amorós Le-Roux dijo...

Hurtis gràcies al cesc vaig conèixer el teu blog, i tot i que tampoc conec al cesc, m’agrada parlar i debatre idees.
Havia vist el teu blog i la veritat m’agradava el que deies, molts cops no comparteixo la teva opinió, però la respecto.
Però avui he vist uns comentaris molt ofensius envers a tu d’uns anònims al saló dels penjats en l’article del Jordi Roca, i la veritat els trobo del tot injustos.
Tothom es lliure de pensar com vulgui, i jo que he seguit amb atenció el teu debat amb el polakin, estic molt mes aprop de les seves idees que de les teves, però que consti que entenc la teva manera de pensar.
Vinga una abraçada i ja ens anirem veient.
Felicitats pel teu blog

Cesc dijo...

Ja veuràs Quim l'enginy que té Hurtis a l'hora d'analitzar i discutir les idees. M'agrada que segueixis amb atenció els nostres blogs, doncs tan ell com jo som els neocons de Noves Generacions jeje. Gràcies per opinar doncs tot i pensar de manera diferent desprens molt de respecte i això m'agrada!
Esperem que en Javi actualitzi el seu blog explicant-nos que tal ha anat pel campus FAES!

Quim Amorós Le-Roux dijo...

Uff cesc això del campus FAES, em sona extrany... no sé, potser no se massa de que va, pero... no atufa una miqueta fatxorra, això?. amb tots els respectes eh?...

Cesc dijo...

Als campus FAES es fan xerrades sobre seguretat, llibertat al món, democràcia, valors occidentals, etc, tot en la òrbita del PP o del Partit Republicà (EUA). Jo no hi he anat per problemes d'agenda, però creume que m'hi hauria agradat anar i això que considero els totalitarismes el pitjor enemic polític (tant comunista, com nazi com feixista). Aquestes xerrades de fatxes res, no tenen res a veure amb campaments falangistes jeje.

Quim Amorós Le-Roux dijo...

Vale cesc, et crec, entre d'altres coses perque em demostres que tens les idees clares. si fosis una miqueta nacionalista et diria que et pasesis a CDC. però ja veig que això no podrà esser. jejejeje.

Cesc dijo...

No, no podrà ser! jaja. CDC és un partit que respecto profundament i sóc de familia de tradició convergent però em considero una persona molt liberal (molt de dretes parlant sense eufemismes), i a CDC hi ha persones com Xavier Trias (m'encanta el seu tarannà) que es defineixen socialdemocrates o persones com Felip Puig que a jutjar per les seves intervencions són independentistes. El PP tot i que hi ha moltes coses que no m'agraden és una casa on m'hi sento a gust. Tot i així, gràcies per la invitació! Jeje

Quim Amorós Le-Roux dijo...

Bé ja que la família teva està representada, a CDC ja em dono per satisfet, potser inclòs tard o d'hora d'abduirem també a tu.
A veure si torna aviat en Hurtis de las FAES, que tinc ganes de debatre també amb ell.
Que vol dir neocons?. Quant jo era president de la JNC de Tarragona(ja fa anys d’això) els joves de NNGG eren molt radicals i fregaven l'extrema dreta, inclòs a mítings del PP anaven amb la bandera anticonstitucional. bé també es cert que eren altres temps i ara son una mica més centrats no?, perdona ja sé que no t'agrada parlar de centre, però et recordo que a España totes les eleccions s'han guanyat pel centre, va guanyar 2 vegades UCD, després el PSOE quan va trencar-se l'UCD i el PSOE va deixar el marxisme i es va centrar, i posteriorment el PP quan va centrar el discurs, crec sincerament que els vots es guanyen pel centre

Cesc dijo...

Per parts: dubto moltíssim que m'abduïu a les files de CDC, no obstant em sento afalagat jeje.
Un neoconservador o neocon és segons les paraules d'Irving Kristol, un progressista assaltat per la realitat. Això ve de que als EUA, durant els 60's o 70's molts intelectuals situats en una ideologia esquerrana quedaren decebuts del poc que aporta aquesta ideologia i adoptaren postures dretanes, per acabar en les files del Partit Republicà defensant les tesis que defensa l'Administració Bush en política exterior i de seguretat, és a dir, expandre la democràcia en països dictatorials emprant si cal l'ús de la força. Avui dia però, per ser neocon no fa falta passar per les files de l'esquerra sinó que n'hi ha prou en defensar les seves idees i a NNGG qui més les defensem som en Javi i jo.
Les NNGG no són en absolut extrema dreta, en el congrés de NNGG del més de setembre de l'any passat, els seus estatuts van fer un viratge cap al liberalisme eliminant fins i tot l'expressió humanisme cristià.
Continuo pensant que anar cap al centre no és la millor opció. Avui dia el nostre país té una sèrie de problemes com són la seguretat i la immigració i la seva solució ha estat tradicionalment patrimoni de la dreta. Xavi Garcia Albiol del PP de Badalona amb el discurs basat en la immigració i la seguretat s'ha convertit en la segona força. Miquel Àngel López Mallol ha fet el mateix i s'ha consolidat a Reus. PxC a el Vendrell o Vic ha arrassat amb un discurs també basat en la immigració (m'he llegit el seu programa i no és en absolut xenòfob, sinó que denuncia autèntiques veritats).
El viratge al centre no és sempre garantia d'èxit.

A banda de que no he vist mai cap bandera amb l'àguila a cap congrés de NNGG, aquesta bandera no és anticonstitucional. Art.4.1 de la Constitució: "La bandera de España está formada por tres franjas horizontales, roja, amarilla y
roja, siendo la amarilla de doble anchura que cada una de las rojas." Com veus, parla de colors i no d'escuts i la bandera de l'àguila és "rojigualda". No obstant potser volies fer servir el terme "preconstitucional" que és el que es fa servir normalment tot i que si mirem la constitució no xoca amb aquesta.

Per cert, com pots veure em declaro proBush sense cap mena de complexe. Al PP són molts (no tots)qui l'hi donem suport i és un dels motius que em fan sentir a gust al meu partit. Per curiositat, com encaixaria la meva postura en aquest sentit a CDC?

Quim Amorós Le-Roux dijo...

bé a CDC els EUA els mirem una mica de lluny, però ens sentim més aprop dels democrates que dels republicans. I perdona probablement tinguis raó i sigui bandera preconstitucional ( pero l'aguilutxo, era juntament amb el yugo i les fletxes, signes del franquisme.
vinga Cesc, com sempre un plaer parlar amb tu.
gràcies per la teva explicació dels neocons. A CDC som de ideologia lliberal, alguns socialdemocrates i altres centristes, però tots nacionalistes desde el punt que uns defensen l'autonomia plena dintre del estat espanyol i altres son sobiranistes que defensen l'alliberament nacional de Catalunya.

El Capità Tarragona dijo...

Ei Hurtis!

Només dir-te que s'està organitzant la PRIMERA TROBADA DE BLOCAIRES DE TARRAGONA el proper dia 25 d'Agost al Bar Tòfol.

Si vols t'interessa venir hauries d'enviar un correu electrònic a blocairestgn@gmail.com per tal de tenir-te registrat!

Gracies company!

Salutacions!

Javier Hurtado Mira dijo...

Capita Tarragona,

Gracies per la invitacio. Malauradament no podre assistir ja que em trobo a UK des del 7 de Juliol. Ho tindre present i la veritat es que m' agradaria molt anar-hi.

Salutacions from England,

Javier

Anónimo dijo...

Reagan es un asesino que vendió armas a Irán.

Anónimo dijo...

Yes indeed, in some moments I can reveal that I approve of with you, but you may be in the light of other options.
to the article there is even now a without question as you did in the downgrade delivery of this demand www.google.com/ie?as_q=motorantik ?
I noticed the catch-phrase you have not used. Or you functioning the pitch-dark methods of promotion of the resource. I have a week and do necheg