domingo, septiembre 30, 2007

Què hem fet malament?

Al fil de la proposta de Gerard Castells… doncs finalment contesto ja que em sembla molt interessant allò que diu de fer autocrítica, encara que ja ho faig sovint. Per cert, ja que el meu partit és un partit nacional (espanyol) i té representació a tota Espanya -Catalunya inclosa- … respondré en aquest sentit:


- No hem renovat moltes cares: ja que el PP té molta i ben formada pedrera… doncs s´hauría de contar a l`àmbit nacional amb més declaracions de Camps, Barberà, Arenas, Aguirre, etc. Es a dir: no em sapigut traslladar a la gent que el PP és un partit molt més ampli que Rajoy, Acebes i Zaplana. Crec que els tres són molt válids, però… el PP té molta més gent vàlida i aprofitable. Deixar que Mayor Oreja, Rudi, Vidal Quadras, etc hagin marxat al Parlament Europeu amb el que ens juguem a Espanya
...

- A nivell català hauriem d´haver traslladat millor allò que vam fer quan governavem a Espanya i vam obtindre el vot del 24% de catalans a les eleccions generals de l´any 2000; com ara governem la Comunitat Valenciana o Madri les bones inversions que va fer el PP a Catalunya, les competències cedides al Principat amb Aznar de President, etc. El principal problema ha estat que no hem sapigut explicar amb llenguatge senzill i clar allò que vam gestionar tant bé i haver ofert els bons resultats d´una bona gestió a Tarragona, Riudoms, Sant Andreu de Llavaneres, Creixell, etc. Ningú -excepte les empreses, jeje- ens guanya en economía.

- No hem sapigut aprofitar el viratge de CIU a l´esquerra i haver parlat clar –com ho ha fet Xavier García Albiol a Badalona- en temes com immigració i seguretat: haver proposat més mesures contundents contra els il.legals i apostar per l´ordre public. També hauríem d´haver-nos oferit com el partit que defensa el bilingüisme a Catalunya –pels votants del PSOE- i la llibertat d´educació –pels votants cristians de Unió-.

En resum: no em de tindre por de defensar allò que creiem i... hem d´oferir noves propostes sense complexos: més mesures de dretes i de tall liberal-conservador i menys centrisme que mai ens porta enlloc. I si a més a més obrim el ventall de cares joves i ben formades que tenim... tenim molt a guanyar. I si no em creuen... mirin a Sarkozy.

Salutacions ultraliberals,

Hurtis

26 comentarios:

Quim Amorós Le-Roux dijo...

Bé Javi, em sembla bé el que has escrit.
Encara que segueixes amb la consigna donada pel PP de insistir en que CIU a virat a l’esquerra, per atreure més vots vosaltres i saps que no es cert.
Qu no t’agradi el centre, i creguis que heu d’ésser clarament de dretes es un tema que haureu de reflexionar vosaltres de que us convé més.
Però jo crec que el que hauríeu de reflexionar el PP de Catalunya es perquè carai no heu guanyat mai, ni a les eleccions al parlament de Catalunya que sempre ha guanyat CIU, ni a les eleccions generals, que sempre ha guanyat el PSC_PSOE.
Es a dir amb quasi trenta anys de democràcia no heu estat capaços de guanyar cap elecció a Catalunya. (heu fet un estudi seriós i sociològic de perquè no teniu el recolzament popular de la gent de Catalunya?)

Javier Hurtado Mira dijo...

Quim,

Com expliques que el PP a l´any 2000 va treure el 24% de vots catalans?

Jo el que crec que el PP si no ha pujat és perquè ha faltat continuitat, contundència i parlar més clar. El que passa és que el PP ha "d´agafar vots de CiU i del PSOE, i... allò de PP=Belzebú ha calat a Catalunya i més quan els mitjans de comunicació han ajudat. Això i que molta classe empresarial i botiguera... està amb CiU perquè és el guanyador. Falta gent compromesa a Catalunya, però... clar, si el PP està marcat doncs la gent a un poble petit no es presenta llista. Mira: a Bcn o Tarragona, Reus, Badalona, etc... els resultats són bons, als pobles no.

Quim Amorós Le-Roux dijo...

Javi l’any 2000 el 24% ? coi d’això fa ja 7 anys, i tampoc vau guanyar a Catalunya!!! Va guanyar de nou el PSC.
Sabeu que el PP té una fidelitat important del vot no nacionalista i prou. Jo no seré qui us digui com ho heu de fer, de fet a mi ja m’està bè, peró de debò que hauríeu de reflexionar perquè el PP crea tanta animadversió a Catalunya, potser el problema no està en vosaltres sinó a nivell nacional vostre, però això ja ho sabeu, ser del PP a Catalunya té el seu mèrit tenint els líders que teniu a Madrid i la sensació de “apanyeu-vos com pugueu, que l’interès està a Espanya i Catalunya ens importa un comino” al menys aquesta es la sensació que dona el PP.
De tota manera el dia que aconseguiu guanyar a Catalunya ( que espero no ho feu mai), per vosaltres serà la hòstia tio!!!.

Javier Hurtado Mira dijo...

Quim,

A la resta de partits ja us convé que el PP sigui el dolent per tots vosaltres; us uniex més l´animadversió al PP que altres motius ideològics. Si tenim un votant tant fidel a Catalunya... per què la gent a les autonómiques no ens vota i a les locals tampoc? Si votesin a aquestes eleccions els que ens voten a les generals... "otro gallo cantaría". El que passa es que la gent a Catalunya està farta de nacionalisme en el sentit pur del terme ja que... quants van anar a votar l´Estatut? Patètic.

I... que blasfemis quan esteu els de CDC associats a un partit democristià... bueno, ja ni això.

Javier Hurtado Mira dijo...

I Quim,

No diguis que Catalunya ens importa "un comino" ja que defensem allò que creiem perquè és el millor pels catalans, inclosos els votants del PP. O sigui que els del PP a Catalunya que vivim a Catalunya ens la "bufa" com marxi Catalunya. Vaja, no sabia que erem tan "lerdos" com voler el pitjor per nosaltres.

Quim Amorós Le-Roux dijo...

Pero javi llegeix amb calma el que escric, no he dit vosaltres el PP de Catalunya, dic que la sensació que dona el PP nacional es que vosaltres s'apanyeu com pugueu, els que us deixen a l'estacada es el PP nacional no vosaltres.
fes el favor de llegir tranquil, o potser no m'he expresat jo bé.
Torna a llegir si us plau l'anterior comentari please.
per cert estem debaten tu i jo en dos blocs, no fora millor per msn?
Malgrat tot em caus bé saps?

Quim Amorós Le-Roux dijo...

PD, no entenia lo de la blasfèmia.
perdona, després rellegint m'he adonat, normalment no dic aquesta expressió, retiro lo de la hòstia, reconec que no he estat afortunat, però no sabia com expresar la sensació que sentirieu si algun dia guanyeu!!!! jejejejeje.

Javier Hurtado Mira dijo...

Quim,

Tranquil, no sóc la Santa Inquisició, jeje.

Ja he llegit bé això que dius i... encara llegeixo sense ulleres, jeje.

Malgrat tot... també em caus tu bé, jeje. Ja saps, al PP com que estem acostumats a que ens diguin de tot... doncs tu em sembles un moderat, jeje.

Carlos López Díaz dijo...

Estic molt d'acord amb el que dius. El PP és bon gestor, però paradoxalment, en marketing el superen els socialistes. De tota manera, la política econòmica que va aplicar Aznar encara va pecar de timidesa (retirada de la reforma laboral després de la vaga general, etc). Si amb mesures tan tímides es va aconseguir un revifament de la economia tan espectacular, imaginem-nos si haguessin estat més valentes!

Javier Hurtado Mira dijo...

Carlos,

Si, el PP sempre que peca peca de centrista acomplexat. Aquest és el gran problema de la dreta espanyola. No tens majoria ambsoluta i la gent amb tu? Doncs... com la Thatcher, als sindicats... res.

Cesc dijo...

Que Rajoy, Acebes i Zaplana són vàlids no en tinc cap dubte, però sí que hauriem de donar la oportunitat de que es coneixessin molts altres. Jo també crec que hem de demostrar a la gent que les polítiques de dretes són les que defensen als ciutadans: llibertat, seguretat, prosperitat econòmica i inmigració controlada, dient que som de centre i aplicar polítiques ambigües no ens durà en lloc. Pel que fa a la defensa del bilingüisme creus que hem rebut vots del PSOE? Pensa que la gent socialista només tenen al cap que "la derecha nos quitará las pensiones" o "la derecha explota al trabajador" i altres comentaris fruits de la ignorància.

Javier Hurtado Mira dijo...

Cesc,

Tens raó, però hauríem de mostras-nos davant els que parlen castellà del PSOE (la majoría a Catalunya, per cert) com el partit que defensa el seu dret a parlar i escolaritzar els seus fills en una de les dues llengües de Catalunya; però... entenc el que dius i ho comparteixo: molts votants del PSOE ni pensen el que voten i... "ah que miedo, Antonia... que viene el PP y no tenemos "calés" para ir al bingo ni la feria de abril". Es patètic, però... ben cert.

El Petit dijo...

EL primer que hauria de fer el PP es desfinestrar a l'Acebes , Zaplana, Rajoy i a tots els cranis privilegiats que es pensen que per desgastar al govern Zapatero (que mira que hi ha temes i temes i és fàcil deixar-lo en evidència)només n'hi ha prou en agitar el fantasma de la conspiració de l'11-M, en parlar de Batasuna i ETA. Per què no li tireu en cara al govern despropòsits com el de la regularització supermassiva d'immigrants, el fet de que Espanya ja no pinti res a nivell internacional? o que no es pot anar en política internacional amb propostes que semblen tretes de la Heidi allò com de la Alianza de Civilizaciones? Estava mirant un programa en el que sortia l'Ana Pastor i una sociata discutint sobre quin govern ho havia fet millor, quan la socialista li va començar a enumerar errors del govern del PP, la Pastor nerviosa i acollada va dir: "vale, vale pero hablemos de Batasuna y ETA".
Torne-m'hi, es que no saben dir res més o que? Tranquils no penso caure en la tonteria de dir-vos que us heu "de moderar" o que sou "de dreta extrema". Ser curt de mires amb ser de "dreta extrema" son coses que no ténen res a veure. El PP pot apendre molt de Sarkozy o dels conservadors britànics, o dels lliberals holandesos ( véase Rita Verdonk o Ayaan Hirsi Alí). Espero que el PP faci una renovació a fons de tots aquells mamotretos que teniu per dirigents només llavors estareu en condicions de guanyar les eleccions generals.

Javier Hurtado Mira dijo...

Petit,

Et dono la raó. Jo crec que els temes com el terrorisme i l´atemptat de l´11-M s´han d´investigar i fer oposició, pero... ara per ara hem de guanyar les eleccions amb propostes de dretes dretes en temes inmigratoris, de seguretat, etc. A veure si en guanyar Rajoy -jo el votaré- agafa bons ministres; ¿t´imagines a l´Esperanza Aguirre de Ministra d´Afers Exteriors?

El Petit dijo...

Si guanya Rajoy, me'n alegraré per ell però em preocuparà perquè he vist que en aquesta legislatura el PP no ha après dels errors, si en aquesta legislatura el PP hagués proposat polítiques series, estables y mirant de cara al futur, reconeixeria que Rajoy es mereixeria guanyar les eleccions. Pero ha fet una oposició lamentable, parlant en un discurs molt i molt allunyat de la gent, utilitzant un llenguatje inintel.ligible i no parlava del que a les persones realment els interessa. Si guanya Zapatero...ja m'imagino, 4 anys més de bon rotllo, de somriures i palmades a l'esquena per a que tot continuï igual, mare meva...

Javier Hurtado Mira dijo...

Petit,

Ja sé que Rajoy no és Sarkozy, ni Bush, ni altres líders de la dreta, però... no és millor que guanyi el PP les generals i pugui fer reformes liberals? Ja sabem que hauría -encara pot- pogut fer una millor feina, però... entre ZP i Rajoy em quedo amb el segon, ja no pel tema d´Espanya i demés, sino per temes com economía, valors, immigració, seguretat i afers exteriors. Creus que és millor que si guanya el PP les generals ho faci per la mínima? Doncs ahí tindrà molta responsabilitat votants de CiU a Catalunya que molts anys han votat PP a les generals.

El Petit dijo...

convergeixo amb tú que es preferible que guanyi Rajoy, pero per un escó de diferència, que l'obligui a pactar, les majories absolutes son perilloses i fan que perdis la realitat de vista. L'Aznar a la legislatura 96-00 reconec que em va agradar com va actuar i l'hagués votat.

Javier Hurtado Mira dijo...

Petit,

Ok, però: no creus que ara per ara no convé que el PP hagués de pactar amb PNV (cada cop més intervencionista i radicalitzat), o amb CiU (cada cop més a l´esquerra)? Jo crec que al moviment lliberal no li convé, ja no al PP, sino a la dreta en general.

El Petit dijo...

Depèn de com es miri. Si el PP es comportés sempre amb els postulats liberals, no em faria res que guanyés per majoria absoluta, pero ja veiem que el PP no s'ha comportat d'acord amb els postulats liberals al 100% si tant liberals fóssin haurien votat en contra de la llei d'igualtat i en el tema dels nacionalismes un liberal hauria deixat el dret d'autodeterminació de cada "nacionalitat" si volen separar d'Espanya, es cosa seva i ja ho decidiran els que volen sepaar-se... el poder sempre corromp i s'han de tenir contents als votants. El poder deix de banda les ideologies molt a pesar meu,...he pecat d'idealista

Javier Hurtado Mira dijo...

Petit,

Mira, t´escric des de l´hospital i seré breu: no pots dir que un no és liberal per estar en contra de que una part d´Espanya es separi. Això és juntar conceptes que res tenen a veure. Pots ser liberal i defensar Espanya, any problem, o... ser separatista també. El problema es que el PP no es totalment liberal, pero CiU... ho és menys; per això t´ho dic.

Quim Amorós Le-Roux dijo...

Petit m'han agradat els teus comentaris.
Hurtis, et recordo que Convergència forma part de l'internacional liberal, i que dintre del parlament europeu està alineada en el grup liberal i reformista.
El PP està en la internacional democratacristiana i conservadora, i al parlament europeo alineada amb el grup conservador. per tant liberal liberal.... mes aviat no.

Javier Hurtado Mira dijo...

Quim,

Repeteixo: no té res a veure el terme liberalisme a Anglaterra o a Espanya, o inclós a USA.

Els liberals alemanys són liberals, molts liberals en termes económics; els titllen de neoliberals i de dretes.

Els liberal-democrates de UK: son el partit esquerrà de Gran Bretanya. El seu líder -fins fa poc- era catòlic, proUE i a favor d´un DNI britànic.

Els liberals d´Austria: són la dreta dreta, amb tics de dreta social i menys toquen l´economia; es centren en immigració i seguretat.

Els liberals a USA: dir liberal... és quasi un insult ja que representa ser un esquerrà. Ni els democrates ho defensen.

I... així més i més. Ara bé, el liberisme clásic seria aquells que es diuen liberals i són libertarians, com Ron Paul a USA del Partit Republicà.

Cesc dijo...

Molt bon debat entre el meu germà i l'Hurtis. Petit, fem política ficció. Imaginem que el resultat de les Generals del 2008 el PP guanyi per minoria i que amb el suport de CiU es pugui formar un Govern estable o inclús que CiU formi part del Govern d'Espanya. T'agradaria o prefereixes més la postura de moltíssims correligionaris teus de pactar indistintament amb PP o PSOE en funció a veure a qui es pot "donar més pel sac" segons he sentit dir a algun convergent.

Javier Hurtado Mira dijo...

Cesc,

Jo mentre no guanyi Zp i la tropa socialista... estic disposat a quasi tot, jeje.

Quim Amorós Le-Roux dijo...

perdona javi, prego aceptis posar el comunicat de premsa de CDC davant dels lamentables fets d'ahir a la nit,

El Comitè Executiu Local de CDC de Tarragona vol denunciar els lamentables fets ocorreguts el dissabte 6 d’octubre de 2007, a la porta d’accés al Fortí de la Reina, en el qual va tenir lloc un acte privat: el sopar del dia del militant. A l’exterior del restaurant s’hi van manifestar unes 200 persones, convocades per la Coordinadora d'Afectats per la revisió del Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM). Tots els assistents al sopar –entre els quals es comptaven moltes persones d’edat avançada i algunes impedides físicament- van ser insultats, escarnits, difamats i alguns, a més a més, van rebre empentes, travetes i puntades de peu, sense que cap responsable de la convocatòria -com els senyors Santiago Blanco, responsable de la convocatòria de la manifestació, Josep Albert Castellví, membre de la junta gestora del moviment en contra del POUM, o la dirigent veïnal Elena Regidor, un dels membres de la candidatura socialista a les eleccions municipals, fes cap cosa per tallar la violència. El comportament indigne dels manifestants només es pot definir com de persones incíviques i propi d’energúmens.
Sort que el seny de les persones que van anar al sopar va ser molt més gran que la rauxa enfollida dels manifestants i van fer que suportessin sense immutar-se les contínues provocacions. D’altra manera potser s’hauria produït una batalla campal.
I mentrestant, què feia com a espectadora impassible la Guàrdia Urbana de Tarragona? Quines ordres tenia? Què van fer per prevenir els aldarulls? Per què hi havien quatre membres de la Guàrdia Urbana que s’ho miraven des de l’altre costat del carrer, a distància? Hi han proves de, com a mínim, dues trucades a la Guàrdia Urbana, la primera a les 13,30 h del migdia en què es demanava la seva presència a l’aparcament del Fortí de la Reina per tal de prevenir possibles aldarulls. L’altra trucada va tenir lloc durant la concentració violenta davant del Fortí de la Reina per tal de sol·licitar la intervenció de la Guàrdia Urbana per tallar els fets que estaven tenint lloc i que feien perillar la integritat física d’algunes persones com ara la del senyor Nadal; la resposta del propi cos de seguretat va ser que ja estaven presents al lloc dels disturbis.
Per últim, a la sortida del sopar molts cotxes estaven ratllats, abonyegats, amb retrovisors trencats, tal com si hagués passat una host de bàrbars.
Ara més que mai Convergència Democràtica de Catalunya vol subratllar la necessitat de preservar la llibertat d’opinió i de manifestació, elements bàsics d’una democràcia, i la seva més absoluta creença en què la via del civisme i el respecte a tothom és l’única via per solucionar els problemes.
No ens queda més que esperar una resposta contundent de l’Ajuntament i que l’alcalde Ballesteros depuri les responsabilitats corresponents.

Joaquim Amorós Le-Roux
President del Comitè Executiu Local de CDC de Tarragona

Javier Hurtado Mira dijo...

Quim,

Cap problema; jo encantat d´estar una plataforma més per denunciar els actes propis de les esquerres més fastigoses i radicals-antidemocràtiques.

Aquí estarà el que has penjat i espero que la gent s´assabenti dels fets.

Ànims i a per totes.